• Vakblad Poppen

  Vakblad Poppen 2002


 • Haagse Courant

  Galerie Artissum Den Haag 2003


 • Streekblad

  Expositie in galerie De Pomp in Warmond 2004


 • Postiljon

  Expositie KIP 2005


 • Telstar

  Kunst in Pijnacker KIP 2006


 • weekblad De Brug

  Nieuws uit Zwijndrecht: Bijna vijftienhonderd bezoekers op zesde ARA ART FAIR woensdag 25 nov 2009 (laatst gewijzigd op: 25 november 2009, 11:37) ZWIJNDRECHT - Zelf de burgemeester van Dordrecht, R. Bandell, kwam zondag even in Zwijndrecht kijken naar de kunstmanifestatie ARA ART FAIR 2009 in het Zwijndrechtse hotel ARA. Ruim vijftienhonderd mensen, waaronder opvallend veel Dordtenaren, wisten de weg te vinden naar ruim honderd kunstenaars in het hotel in een natuurlijke omgeving nabij het veer naar Puttershoek. Voor de eerste keer was de door Wytske van der Kamp aan gejaagde kunst fair twee dagen. Hierdoor was het met name zondag gezellig druk en had een ieder alle tijd en ruimte om van de kunst te genieten. De opzet is om zo veelzijdig mogelijk kunst te laten zien. De parkeerproblemen waren vooraf al goed opgelost met twee parkeerplaatsen, zodat de files van en naar het hotel van de voorgaande afleveringen uitbleven. De nieuwe formule van twee dagen zal zich in de praktijk nog even moeten bewijzen, want vorig jaar werd de fair in ARA een keertje overgeslagen. Door de twee daagse aanpak is er meer ruimte voor onderling contact tussen de deelnemers en dat is grote winst. Kortom: De manifestatie lijkt weer een nieuwe gouden formule te hebben.


 • Streekblad Zoetermeer

  Expositie galerie De Nobel 2010


 • Dag EN Nieuwsbladen, Wegener

  Expositie galerie Oostvogel 2011


 • Postiljon

  Masterclass keramiek voor mensen met een lichamelijke beperking 2011


 • Wegener

  Van 22 januari tot en met 11 maart 2012 laat Lilian Wessels haar beelden en schilderijen zien in Galerie Oostvogel. Vorig jaar heeft Lilian Wessels met haar keramisch werk bij ons geëxposeerd. Dit jaar zullen tevens haar schilderijen te zien zijn. Voor zowel haar beelden als schilderijen geldt het motto: Beelden met een ziel. Lilian heeft een studie Art & Design gevolgd op Padworth College in Engeland. Na een studie anatomie is Lilian lessen gaan volgen bij het 'Centrum voor Kunst en Cultuur' in Zoetermeer in portrettekenen en boetseren, beeldhouwen en keramisch vormgeven.


 • deweekkrant Montfoort/Oudewater

  Zeer bijzondere kunststukken Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen belangstellenden een kijkje nemen in Vesting kleineGRACHT aan de Goudsestraatweg 8. De galerie en kunstuitleen heeft een museale uitstraling en zeer bijzondere kunststukken. SilleKunst vertegenwoordigt de hedendaagse Nederlandse kunst die tevens laagdrempelig moet zijn. Online galerie De eigenaresse, Tamara Sille, is zelf ook beeldend kunstenares en al sinds 2007 actief met een online galerie. Verkoop en verhuur en ook opdrachten doen zich regelmatig voor, tevens geven we ook kunstadviezen aan particulieren en bedrijven. De galerie heeft een prominente plek aan de provinciale weg en heeft een verbouwing ondergaan waarbij de moderne facetten van het antroposofisch gebouw nog steeds naar voren komen. Schilderijen, fotografie, sculpturen en een tikje design en meubels zijn hier te bezichtigen. Meer info Reguliere openingstijden zijn dinsdag en donderdag van 09.00-17.30 uur, vrijdag van 09.00-14.30 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00-16.00 uur. Men mag ook op afspraak op andere dagen en tijden langskomen. www.galerie-kunstuitleen.nl


 • Streekblad

  ExpositieTorso's CKC Zoetermeer Expositie in het Atrium van het Centrum voor Kunst & Cultuur van de dames en heer atelier beeldhouwen.


 • nos.nl/koningshuis/artikel/463849-tachtig-keer-beatrix-op-het-loo.html

  Op paleis Het Loo in Apeldoorn hebben tachtig kunstenaars hun beeld van Beatrix laten zien aan de jury. Van hen mochten er 65 hun kunstwerk achterlaten voor de tentoonstelling Beeld van Beatrix, die op 30 januari wordt geopend. nos.nl/koningshuis/artikel/463849-tachtig-keer-beatrix-op-het-loo.html


  nos.nl/koningshuis/artikel/463849-tachtig-keer-beatrix-op-het-loo.html Ik
 • develuwe.nl

  Kunstenaars werden vanaf december uitgenodigd een portret van koningin Beatrix te maken en een foto van het werk in te zenden via de website van de NOS. Het portret kan een schilderij zijn, maar ook een tekening, borstbeeld, foto of andere kunstvorm. Een deskundige jury, bestaande uit ontwerper en kunstkenner Jan des Bouvrie, NOS-presentator en fotograaf Sacha de Boer en conservator van Paleis Het Loo Marieke Spliethoff, selecteert de ingezonden kunstwerken. Tezamen met portretten die vervaardigd zijn door bekende kunstenaars als Andy Warhol, Ans Markus en Marte Röling, worden er totaal 75 werken getoond. De zoektocht en de officiële opening van de tentoonstelling zijn woensdag 30 januari (19.00-20.00 uur, Nederland 1) te zien in een extra NOS-programma: ‘Beeld van Beatrix’. Meer info: www.paleishetloo.nl


 • Elisabethsmagazine

  Abdicatie/inhuldigingeditie. Lifestyle magazine met heerlijke gerechten voor iedereen te maken met foto's van kunstenaars.


  issuu.com/elisabethvanderark/docs/kroningseditie#
 • de Stentor

  Expositie 'Ode aan Beatrix' 8 mei 19.00 - 1930 is de opening. Tonny Holsbergen en Ad van Schijndel luisteren de opening op met muziek en gedichten.


 • De Stentor

  Nieuwsoverzicht uit Epe, altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Wij zijn druk met het organiseren en voorbereiden van het vertrek van onze kunstwerken naar Epe. Let wel van alle deelnemers plaatsen wij altijd 1 kunstwerk, we gaan eerst voor de Bea’s en ook enkele Willems zullen deze expositie bijwonen. Op 8 mei is er een feestelijke opening.


 • http://www.museumtijdschrift.nl/tentoonstellingsagenda/lilian-wessels-steve-nijbroek/

  Museumtijdschrift


 • http://www.rotterdam.info/bezoekers/agenda/20267/lilian-wessels-en-steve-nijbroek/

  Locaties Agenda Accommodaties Over Rotterdam Praktisch Aanbiedingen Pers Conventions Travel Trade Bezoekers / Agenda /


 • biebkriebels.blogspot.com/2013/01/birthday.html‎

  Birthday Today is the 75th birthday of Queen Beatrix. As a tribute to her, a national competition was organized to make a piece of art of her. Yesterday it was on television and it was so nice to see how creative people can be. More then 2200 people had made something and the 80 best are exhibited in a museum. Queen Beatrix herself is a sculptor and this young boy called "Jantje Beton" (John Concrete) is made by her for an organisation to help children in (concrete) cities to go out and play. She was not a Queen yet at that time. This little sculpture, made by Lilian Wessels is one of the 2200 participants of the competition. I think it is a very funny link to the other sculpture, but it didn't made it to the exhibition by the strict jury. For me she is the winner. If you are interested in all the different entries have a look here Geplaatst door biebkriebels op 13:10 Labels: Beatrix, Beeldhouwwerk 9 opmerkingen: SaucyKod31 januari 2013 14:32 i HAVE TO AGREE WITH YOU THAT THE SCULPTURE MADE BY LILIAN WESSELS IS MOST BEAUTIFUL. I WOULD PICK THIS ONE IN A MINUTE. JUST STUNNING. AND OF COURSE HAPPY BIRTHDAY TO HRH. Beantwoorden PerthDailyPhoto31 januari 2013 15:57 Very sweet sculpture by Queen Beatrix Marianne, I'm sure she will have a lovely birthday. Beantwoorden Mo31 januari 2013 17:46 Talented, cares about her children's career,goodness can she come and give our lot a few lessons Beantwoorden Red31 januari 2013 19:21 This is an interesting way to honer the queen and accomplish something in the art world. Beantwoorden Riet31 januari 2013 20:21 Ja deze vind ik ook erg leuk. GRoetjes ! Beantwoorden Marleen31 januari 2013 20:52 Het lijkt ook nog eens erg goed. Wat leuk! Beantwoorden Rick1 februari 2013 02:29 Got caught up on your posts, Marianne - weer veel mooie fotos gezien. Congratulations on your (soon-to-be) new king. Beantwoorden CaT1 februari 2013 17:38 both are so cute!! and thanks for educating me, didnt know she made that one..... Beantwoorden Kate3 februari 2013 13:20 She obviously is a well loved monarch! Beantwoorden Meer laden... Nieuwer bericht Ouder bericht Startpagina Abonneren op: Reacties plaatsen (Atom) Welcome to biebkriebels This is a blog about Photo's, Travels, Museums and other things I am interested in. I hope you enjoy.


 • AD Haagsche Courant

  Tentoonstelling "Ode aan Beatrix" opent met nieuwjaarsborrel.


 • AD Zoetermeer

  Expositie bij galerie Marcello januari/februari 2014


 • SilleKunst

  RTL4 Hallo Holland.


  www.youtube.com/watch?v=xeT_pBphuZc
 • If then is now

  if then is now is hét platform om onze culturele erfenis en geschiedenis actief met elkaar te beleven en te verrijken. Door het verleden (THEN) met het heden (NOW) te verbinden, biedt if then is now een inspirerende belevenis die je kijk op de wereld verandert. Die je stimuleert om binnen de community actief bij te dragen, routes te maken en die je de kans geeft voorbereid op pad te gaan. Jouw culturele reis begint hier! Op if then is now vind je verhalen, belevenissen en achtergronden van Nederlandse en Europese cultuurhistorische locaties, personen, en gebeurtenissen. if then is now helpt je deze te koppelen aan de collectieschatten van musea en archieven. Met toeristisch praktische informatie stimuleert if then is now je ◾om een trip te plannen ◾plaatsen te bezoeken ◾en nieuwe verhalen te beleven en te delen


  ifthenisnow.nl/nl/verhalen/de-wereld-van-de-haagse-kunstenaar-17-lilian-wessels
 • Keramisch Magazine KLEI

  Het is het meest gelezen keramiektijdschrift, interviews met keramisten uit binnen- en buitenland, prikkelende onderwerpen, verdiepingsartikelen over heden en verleden, over aanpalende gebieden in de kunst en over andere culturen.


  www.klei.nl
 • Uit in de ronde venen

  Bent u op zoek naar informatie over exposities, films, optredens en klassieke concerten in de gemeente? Wilt u weten waar in De Ronde Venen excursies, cursussen, lezingen of andere culturele activiteiten plaatsvinden? Voor alle uittips in de gemeente kunt u terecht op www.uitinderondevenen.nl. Daar leest u ook de laatste nieuwtjes op kunstzinnig gebied en vindt u informatie over de Rondeveense culturele organisaties. De website Uit in De Ronde Venen is een initiatief van de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen en wordt financieel ondersteund door de gemeente. Alle inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de website ligt bij de initiatiefnemers. Al uw tips, reacties en vragen over evenementen en (culturele) activiteiten op de website kunt u kwijt via het emailadres uitinderondevenen@bibliotheekavv.nl.


  www.derondevenen.nl/actueel/uit-agenda_3219/
 • Kunst Ronde Venen

  De tocht langs de ateliers werd na lang puzzelen opgesplitst in twee routes van beiden ruim twintig kilometer. Vanaf startpunt Het Lokaal in Mijdrecht voert één route langs de westkant van de gemeente door Mijdrecht, De Hoef en Amstelhoek. De tweede route bestrijkt Mijdrecht, Waverveen, Vinkeveen en Wilnis. De route zit zo in elkaar, dat deze ook te voet of met de auto is af te leggen.


 • Museumtijdschrift

  Museumtijdschrift is voor museumbezoekers met een brede belangstelling, van hedendaagse en moderne kunst, fotografie, architectuur, mode en design tot oude kunst, geschiedenis, archeologie en cultureel erfgoed. Het tijdschrift verschijnt acht maal per jaar. Helder geschreven artikelen, interessante achtergrondinformatie en interviews met kunstenaars en conservatoren, maken Museumtijdschrift tot een prettig leesbaar en afwisselend tijdschrift


  www.museumtijdschrift.nl/tentoonstellingsagenda/brenda-de-vries-lilian-wessels/
 • Evenement Rotterdam

  In Galerie Serruys is van 8 maart tot en met 3 mei 2015 werk te zien van de gezusters Pam & Lilian Wessels. Pam Wessels heeft aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam gestudeerd en is sindsdien werkzaam als docente Beeldende Vorming. Het autonome werk van Pam Wessels bestaat uit viltprojecten met een poëtische lading. Het gehele proces van maken is een belangrijk onderdeel van haar werk. De schoonheid van de ruwe wol tot aan het uiteindelijke viltobject. Lilian Wessels groeide op in een kunstzinnig milieu. In 1978 volgde ze een studie Art & Design/sculpture op het Padworth College in Engeland. Lilian maakt o.a. portretten van keramiek. Haar werk ontwikkeld zich nog steeds. Nieuwe inspiratievormen, nieuwe technieken en gebruik van andere materialen vormen als het ware een ontdekkingsreis waarvan het einde nog niet in zicht is.


  www.rotterdam.nl/evenement:30807_pam___lilian_wessels
 • Museum tijdschrift

  De gezusters Pam en Lilian Wessels Lilian Wessels volgde in 1978 een studie Art & Design/sculpture op het Padworth College in Engeland. In 2001 sloot ze zich aan bij het ‘Centrum voor Kunst & Cultuur’ in Zoetermeer. Daar volgde ze lessen in o.m boetseren, beeldhouwen, keramisch vormgeven en pottenbakken. Zij is aangesloten bij het kunstenaars collectief Terra Art Projects te Zoetermeer. Lilian maakt o.a. portretten van keramiek. Haar werk ontwikkeld zich nog steeds. Nieuwe inspiratievormen, nieuwe technieken en gebruik van andere materialen vormen als het ware een ontdekkingsreis waarvan het einde nog niet in zicht is.


  museumtijdschrift.nl/tentoonstellingsagenda/de-gezusters-pam-lilian-wessels/
 • de Volkskrant

  Gezusters Pam & Lilian Wessels — Expositie in Rotterdam


  www.volkskrant.nl/agenda/gezusters-pam-lilian-wessels~e1257555/
 • Terrainfo

  Kom naar de Kunstfoyer! Op vrijdag 30 oktober is er vanaf 16.00 uur weer een kunstfoyer. Kunstenaar Lilian Wessels zal hier vertellen over haar werk. Ook krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. De kunstfoyer is vrij toegankelijk voor iedereen. Kunstenaars en kunstliefhebbers kunnen er van gedachten wisselen met mensen met dezelfde interesses, een drankje drinken en direct de nieuwe maandexpositie bekijken. Locatie: Terratorium, Dorpsstraat 12, toegang gratis


  pro.mailhuis.com/t/t-BBDB006ECAD0A189
 • Uit agenda Rdam

  Uitagenda Rotterdam geeft elke maand het Uitagenda magazine uit, een gratis cultureel uitgaansmagazine voor en over Rotterdam. Uitagenda magazine verschijnt tien keer per jaar en biedt de volledige uitgaansagenda van Rotterdam en interessante achtergrondartikelen.


  https://www.uitagendarotterdam.nl/agenda/l/lilian-wessels-en-frans-jonker/
 • Zoetermeernieuws.nl

  Het afgelopen jaar vonden er diverse (digitale) inspiratieworkshops plaats tussen kunstenaars uit Zoetermeer en Lagos. De expositie Mutual Art Inspiration, die tijdens de ART EXPERIENCE in oktober in de Kapelaan te zien is, toont de resultaten van dit intensieve, inspirerende uitwisselingsproject.


  zoetermeer.nieuws.nl/cultuur/4284/expositie-mutual-art-inspiration/
 • Expositie Mutual Art Inspiration - zoetermeer actief

  Het afgelopen jaar vonden er diverse (digitale) inspiratieworkshops plaats tussen kunstenaars uit Zoetermeer en Lagos. De expositie Mutual Art Inspiration, die tijdens de ART EXPERIENCE in oktober in de Kapelaan te zien is, toont de resultaten van dit intensieve, inspirerende uitwisselingsproject. Tijdens de expositieperiode zijn de Nigeriaanse kunstenaars een aantal weken in Nederland. De deelnemende kunstenaars zijn: Wallace Davies Ejoh (Nigeria), Joshua Nmesirionye (Nigeria), Fiona van Alphen – Alwayn, Hetty Arens, Birgit Boogaard, Marjon Cordes, Sylvia Essenberg, Verolique Jacobse, Friederike Kimmerle, Xandra Lapperre, Wonny Stuger en Lilian Wessels.


  www.terra-artprojects.com/mutual-art-inspiration/#!prettyPhoto
 • Marbella Marbella

  Spaanse site Marbella Marbella - Adelante!, a safe haven of arts and culture. World Fine Art Professionals and their Key-Pieces, 95 - Lilian Wessels Gepubliceerd door Walter van Teeffelen http://marbellamarbella.es/author/walter-van-teeffelen/


  marbellamarbella.es/2016-09-09/world-fine-art-professionals-and-their-key-pieces-95-lilian-wessels/
 • AD Gouda

  Kunstwereld bij galerie Sille in het pittoreske plaatsje Oudewater met o.a. de sculpturen van kunstenaar Lilian Wessels 


  https://www.sillekunst.nl